woensdag 21 augustus 2013

Hallo Lunchbox #001

Vandaag de 2e schooldag van het jaar, gaat ook voor het eerst mijn jongste dochter overblijven. Wat ontzettend spannend… Tuurlijk weet ik dat goed gaat, maar toch, mijn kleine meid. Grote meid goede instructies gegeven voor de overblijf. En ze was helemaal trots, vertelde wel dat ze naast haar jonge zusje zou gaan zitten en haar zou helpen, als dat nodig was. (Echt Montessoriaans. Ja, mijn meiden zitten op de Montessorischool)
Zo lief!
Waarom ik lunchboxen (bento’s) ben gaan maken…Het begon toen mijn oudste dochter 4 werd, naar school ging en ook over moest blijven. Na de 5e week weer zowat een vol broodtrommeltje terug ben ik op onderzoek gegaan op internet. Ik moest toch iets vinden zodat ze wat zou eten tussen de middag. Ik kwam super veel leuke Bento’s tegen. Dit zijn leuk versierde lunches op zijn Japans.Alles om de kinderen een leuke/gezonde lunch te laten eten. Ik ben het toen uit gaan proberen en wat een succes. Zeker 90% van elke broodtrommel was op, joehoeeeee!
Dit mocht ik van de oudste dochter zo’n klein jaartje doen… toen vond ze het genoeg. Ze week te veel af van de anderen en wou alleen, standaard, 1 bolletjes/krentenbol, wat komkommer en krentjes hebben. Geen kunstwerken meer. Tuurlijk vond ik dat jammer, maar helaas. Toen ze 6 was mocht ik zo af en toe weer eens wat maken, ze begon ze weer leuk te vinden. En waar ze zich in het begin iets anders voelde met haar mooie lunchbox, deelde ze het nu en was ze er trots op. Moest er wel wat extra’s (krentjes, kaasje, worstje of worteltjes) in doen zodat ze dat kon uitdelen.  
Mijn jongste dochter stond al 3 maanden te trappelen, ze mocht ook overblijven straks en zou dan ook zo’n mooie lunchbox krijgen. Hi hi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten